کد خبر: ۹۰۰۴۳۲
تاریخ انتشار : ۰۷ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۱:۱۲

عکس| اولین تانک ارتش آمریکا؛ زره‌پوشی با طراحی رنو

وقتی ایالات متحده در سال ۱۹۱۷ وارد جنگ جهانی اول یا همان جنگ بزرگ شد، هیچ خودروی زره پوشی نداشت.
عکس| اولین تانک ارتش آمریکا؛ زره‌پوشی با طراحی رنو
آفتاب‌‌نیوز :

تانک M۱۹۱۷ با استاندارد‌های امروزی تانک قابل توجهی نبود. اما زمانی که برای اولین بار معرفی شد تانک بسیار توانمند و شگفت انگیزی به شمار می‌رفت. این خودرو زرهی شش و نیم تنی به یک مسلسل پشتیبانی پیاده نظام ۳۷ میلیمتری یا یک مسلسل ۰.۳۰ میلیمتری مجهز می‌شد که هر دو روی یک سکوی گرد قرار می‌گرفتند.

این تانک دارای یک برجک با چرخش ۳۶۰ درجه بود که به آن امکان می‌داد در همه جهات تیراندازی کند. همچنین این تانک از یک زره فولادی ۱.۵ سانتیمتری با رویه تقویت شده سود می‌برد که از خدمه محافظت می‌کرد.

موتور گازوئیلی با قدرت ۴۲ اسب بخار نیروی لازم برای حرکت این تانک ۶.۵ تنی را فراهم می‌کرد، بنابراین انتظار نداشته باشید که این تانک با سرعتی فراوان در جاده حرکت کند.

با این وجود، سرعت ۹ کیلومتر بر ساعت این تانک در زمان خود کافی بود، به ویژه از آن جهت که یک خودرو زرهی برای پشتیبانی پیاده نظام و نه یک پیشقراول برای پیشروی در نظر گرفته می‌شد.

از آنجایی که M۱۹۱۷ یک نسخه تحت لیسانس از تانک فرانسوی Renault FT با تغییراتی بود که بر اساس استاندارد‌های آمریکایی‌ها روی آن اعمال شده بود و البته طراحی اولیه آن نیز بهبود یافته بود، این تانک تفاوت‌هایی اندک با نسخه فرانسوی داشت.

برخی از این تغییرات شامل یک مسلسل کالیبر ۰.۳۰ بود که از مهمات آمریکایی استفاده می‌کرد، جایگزینی موتور رنو با یک موتور Buda، قرار دادن اگزوز در سمت چپ تانک و استفاده از چرخ‌های فولادی دارای پولی هرز گرد.

از آنجایی که M۱۹۱۷ یک تانک آمریکایی تحت لیسانس تانک فرانسوی Renault FT بود، می‌توانید بگویید که هر دو تانک میراث یکسانی دارند. با این وجود می‌توانید نشانه‌هایی از طراحی این دو تانک را در تانک‌های مدرن ببینید. برای مثال تقریباً تمام تانک‌های اصلی امروزی مانند تانک ام ۱ آبرامز، دارای برجک گردان ۳۶۰ درجه‌ای هستند.

یک تانک مدرن امروزی، تانک آلمانی لئوپارد ۲ نیز از موتوری استفاده می‌کند که در قسمت عقب نصب شده است. این ویژگی اولین بار در تانک Renault FT/M۱۹۱۷ دیده شد که ساختار آرایشی مشابهی داشت، برخلاف تانک‌های سنگین سری مارک بریتانیا که در آن‌ها موتور در داخل بخش حضور خدمه قرار می‌گرفت.

اگر چه تانک M۱۹۱۷ هرگز در میدان نبرد شلیک نکرد و هیچ وقت با حریف قابلی روبرو نشد، همچنان یک طراحی قابل توجه داشت. این تانک به عنوان مبنایی برای تانک‌های مدرن عمل کرد و پیشگام طراحی تانک و تولید آن در ایاللات متحده بود. بدون M۱۹۱۷ نمی‌توانستیم تانک‌های افسانه‌ای مانند ام ۴ شرمن یا ام ۶۰ پتن را داشته باشیم.

عکس| اولین تانک ارتش آمریکا؛ زره‌پوشی با طراحی رنو

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین